CEREC 3D CAD/CAM tehnologija

  • CAD/CAM sinonim je za računalom potpomognuto dizajniranje i izradu protetskih nadomjestaka. Uređaj omogućuje izradu privremenih radova, krunica, mostova, ljuskica, inlay-a, onlay-a, overlay-a, endokrunica, krunica i mostova na implantatima te izradu individualnih cirkonskih nadogradnji (abutmenta).

  • Najviši je standard kvalitete, preciznosti i uštede vremena čime Vam nudimo visoko sofisticirana i estetski savršena rješenja protetskih nadomjestaka uz upotrebu materijala bezmetalne jezgre kojima se postiže prirodnost bojom, transparentnošću i translucentnošću te savršeni odnos prema mekom tkivu (gingivi zuba).


POSTUPAK:

  1. Preparirani zubi snimaju se intraoralnom kamerom (Cerec BlueCam, Sirona®, Germany). Rezultat toga jest digitalni 3D model na kojem se u računalnom software-u (Cerec Software 4.0) koji se temelji na 3D tehnologiji i informatički dizajniranom radu, konstruira i oblikuje nadomjestak. Program omogućuje vizualizaciju čitavog zuba kao i cijelog kvadranta usne šupljine iz svih kuteva. Sva anatomska obilježja zuba dizajniraju se u računalu. Registracijom zagriza pojednostavnjuje se oblikovanje žvačne plohe i zagriza.
  2. Po završenom oblikovanju i datom naredbom “Start”, započinje proces glodanja i frezanja koji traje svega nekoliko minuta. Koristimo industrijski prefabricirane keramičke i cirkonske blokove koji se po želji dodatno individualizaju bojenjem, slojevanjem i poliranjem.
  3. Želimo naglasiti kako u našoj Poliklinici koristimo najkvalitetnije keramičke materijale dostupne na tržištu u širokom spektru boja i veličina. Svi materijali su biokompatibilni, klinički testirani, bezmetalni, visokih vrijednosti čvrstoće, tvrdoće i estetike. Veliki naglasak stavljamo na upotrebu prirodnih materijala, pa tako središnju ulogu zauzima potpuna keramika.